Opening woonzorg complex

Begin november is het eerste deel van het complex ECR De Statenhof in Leiden in gebruik genomen. In twee fasen worden uiteindelijk 70 nieuwe appartementen en zorghotelstudio’s in het bestaande complex geïntegreerd. Ook service- en zorgvoorzieningen zoals een restaurant, een stadscafé, dagopvang en fysiotherapie zijn…

Transformatie kantoorgebouw De Douanier

De transformatie van het voormalig kantoorgebouw van de douane in Roosendaal is een succes! Bij de feestelijke opening al geheel verhuurd, is het meteen een boost voor de omgeving. De betonkolos aan de rand van de binnenstad is naar ontwerp van Studio Kaart door Coresta herontwikkeld…

Slotstuk woonservicezone, Wijchen

Talis heeft het voornemen om de gebouwen De Pas en De Waaij te renoveren. Het is het slotstuk van het 15 jaar durende herontwikkelingstraject van De Elsthof tot een moderne woonservicezone. Wij ontwierpen het stedenbouwkundig plan en vervolgens het woonzorgcentrum De Meander en De Passerel,…

Woonzorgcentrum ECR in aanbouw

In Leiden wordt het wooncomplex De Statenhof door ECR getransformeerd tot woonzorg centrum. Het project in aanbouw heeft een gevel op basis van assemblage van hoogwaardig geïsoleerde lichte prefab elementen. Een nieuwe stap in de grootschalige energiebesparingsopgave. Ontwerpend onderzoek leidde tot ontwikkeling van het gevelsysteem in cocreatie met…

Processturing De ‘Vierkante spiraal’

De vierkante spiraal is onze leidraad voor processturing en ontwerpmanagement. Het structureert de samenwerking in complexe cocreatie met veel belanghebbenden. De vier dimensies bieden houvast om de beschikbare informatie en inzichten te structureren, zodat een open dialoog op de juiste basis mogelijk wordt. We streven naar evenwicht…

Appartementencomplex Oosterbeek opgeleverd

Het appartementencomplex aan de Munninckhoflaan in het centrum van Oosterbeek werd door ons bureau ontworpen in opdracht van Vivare.  Veertien appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen die zich voegen in het groen en de bebouwing van de omgeving. De sociale woningbouw is levensloop geschikt en…

Uitgelicht: Lab duurzame herontwikkeling zorglocatie

Voor een duurzame herontwikkeling van een woon-zorglocatie op de Veluwe werden in een reeks cocreatie labs circulaire businessmodellen ontwikkeld. Ons maak<lab zette in op cross-overs van verschillende kennisdomeinen, om nieuwe kansen voor groene zorglocaties te ontdekken. Kansen die aansluiten op de doelgroep: de ouder wordende…

Verbouwing woonhuis Arnhem opgeleverd

De verbouwing van het woonhuis uit 1959 is een ingrijpende aanpassing en uitbreiding van een split-level woning.  Allereerst werd een ruimtelijke transformatie ontworpen die tegemoet komt aan de behoefte aan meer wooncomfort. Een riante woonruimte ontstond door aan te bouwen aan zij- en achterkant. Een onverwachte…

Ontwikkeling van een woon-zorg gemeenschap

Atlant Zorggroep heeft maak<architectuur opdracht gegeven om als procesmanager, stedenbouwkundige en architect de herontwikkeling van het in onbruik geraakte terrein Immendaal te trekken. Het ontwikkelingsproces van het ca. 20 ha. grote terrein en de herbestemming en nieuwbouw van diverse gebouwen worden door ons ter hand genomen. Om de…